torstai 10. toukokuuta 2012

Kevään kääntöpuoli

Jos on viettänyt edeltävät 7 päivää enemmän tai vähemmän lasten kokoaikaisena hoitajana, en normaaliolosuhteissa toivoisi sadetta. Yleensä ristisin sormeni aurinkoisten ulkoilupäivien toivossa, mutta viime päivinä ajatukset ovat olleet hieman toisenlaiset. Sadetta kiitos ja mielellään paljon. Tämä siitepölykausi nimittäin tappaa minut. Olen kaksinkertaistanut kaikkien kolmen allergialääkkeeni annostuksen, mutta mikään ei tunnu tehoavan. Niistän, köhin, hankaan silmäni verestävän punaisiksi ja niistän vähän vielä. Ehkä kuolen tähän.


Onneksi tänään tuli sade. Katselin puistossa haltioituneena, kuinka kumisaappaiden kärjet kastuivat sadepisaroista. Olen myös lupautunut leipomaan kääpiön kanssa pullaa ja opettamaan hänet letittämään pullapitkoa, koska fysiikkani ei kestä tänään enää yhtään minuuttia ulkoilmassa. Teen ihan mitä tahansa, ettei tarvitse lähteä ulos.


Myös lapsilla taitaa olla jonkinasteisia oireita. Perusflunssaksi arvelemamme räkätauti taitaakin olla allergiaa. Naapurin setä totesi lämminhenkisesti, että kakkonen vaikuttaa vesikauhuiselta. -Kuolaa valuu molemmista suupielistä ja nenähanat valuvat tauotta. Odottelen soittoa terveysasemalta, että lasten allergiareseptit olisivat valmiina. Toistaiseksi pyytäisin vielä vähän enemmän vesisadetta.

17 kommenttia:

  1. täällä sataa :) ja 1vlle on aloitettu toissapäivänä aerius, isommat on ainakin vielä säästyneet. vasta on myöhemmin vuotaa heidän nenät ;) jotenkin lohduttavaa että kaikki ei oo tautisia samaan aikaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin saatiin tänään Aerius resepti ja silmätippoja pienelle. Toivottavasti tehoavat nopeasti.

      Poista
  2. Huomiseks lupas ainakin pk-seudulle kunnon sadetta! Oon oottanut sitä kuin kuuta nousevaa, mulle puhkesi nääs raskausajan iloksi sp-allergia ja ihan tuhtina versiona vielä. Esikoinen sai luvan viettää illat tietsikalla, lääkitettynä selviää nippa nappa koulupäivät joten ulos ei ole asiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Praise the Lord! Tervetuloa sade! Mä en muista, että näin pahaa vuotta olisi ollut juuri koskaan.

      Poista
    2. kuulemma vuonna 1993... joo lupas puolestayöstä koko päiväksi. toiv ennuste pitää kutinsa.

      ihan pärsiistä, kun on viimeinkin kunnon kelit eikä voi nauttia niistä vaan pitää linnoittautua sisälle.

      Poista
  3. Minäkin odotan sadetta. Piti muka sataa jo tänään, mutta tuli ehkä vaan kaksi pisaraa. Mä tosin odotan sadetta siinä toivossa, että mun viikko sitten kylvämäni nurmikko pääsisi vihdoin edes vähän kasvuun. Ja samoin kokonaan kalkittu maa saisi ehkä vähän nauttia sitä kalkkia, nyt kun se on edelleen tossa pihan pinnassa.

    Tosin olen minäkin aivastellut. Mutta onnekseni raskaus ei ole ainakaan vielä tajunnut ottaa allergiaa yhdeksi kivaksi sivuoireeksi. Kutinan olen tosin saanut jo. Ja migreenin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nurtsia kasvatellaan meilläkin, joten kaikki kaipaa nyt kosteutta.

      Mutta toi migreeni on kyllä pahempi. Esikoisen raskausaikana kokemusta tuli siitäkin.

      Poista
    2. mulla on täs kolmannessa raskaudessa sekä migreeni että allergia! tilitin just blogissa, miten lystiä on kun vuoroin yökkäilee päänsäryn kourissa, vuoroin aivastelee - ja virtsanpidätyskyky on heikentynyt. kuseskelen siis housuuni pitkin päivää.

      Poista
    3. Se on sitä raskaana olevan naisen hehkua parhaimmillaan! :D

      Poista
  4. Meillä nuo allergiat on suolistossa, joten toivottavasti ei tule tuota siitepölyä vielä tähän pakkaan. Juuri ollaan päästy takaisin 1,5 tunnin unipätkiin soijamaidon avulla. Nuo 30 min setit alkoivat jo hiukan ketuttamaan. Nyt kuitenkin alkoi mietittytämään voisiko molempien järkky niiskutus ollakin siitepölyä. Taidetaan huomenna kilauttaa lääkärisedälle.

    Valvomiskoomasta ja musiikista (viitaten edelliseen sepustukseesi) puuhenollen, olin alkuviikosta niin sekaisin että luulin että Jarviksen paluu Suomen lavoille ensi kesänä oli vitsi. Vaan ei, Common People taitaa soida Suomen suvessa, mielenkiintoista kuulla mitä "nykynuoriso" siitä tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh minkälaisia öitä! Apua sinulle!

      Mekin ajateltiin aluksi, että noi lapset on vaan flunssassa, mutta sitten alettiin miettiä, että meillä on miehen kanssa molemmilla siitepölyallergia, joten se on aika todennäköisesti lapsillakin. Ja oireiden alku täsmäsi siitepölyaikaan. Tänään aloitettiin lääkitys ja ihan kuin tuo nenä olisi vähän kuivunut. Meni muuten reseptin saaminen terveysasemalta tosi helposti. Puhelimessa hoitui koko homma ja parissa tunnissa oli repsu odottamassa noutajaansa.

      Ja mitä??? Pulp!!! Multa on mennyt tää ohi!!!!! Common peoplen tahtiin on niin monet hyppelyt heiluttu Adidaksen liian pieni 70-luvun verkkatakki päällä. Voi kun ne olisi vaan jossakin klubilla. Mä oon henkisesti liian täti festarointiin.

      Poista
    2. Niin PULP! OMG! Ja suruksi todettava, että ovat Ruisrockissa. Olisin NIIN halunnut mennä kokeilemaan vieläkö lantio keikahtaa ja jalkaa hinkkaa lattiaa kuten aikoja sitten...Mietin jopa pitäisikö vaatia, että heittäisivät Tavalla lisäkeikan. Piristäisi tätä "kotirouvan" velttoiluarkea mukavasti.

      Mutta hyvä tietää toi lääkitys, ei päästykään lääkäriin tänään, onpahan ensi viikoksi jotain mitä odottaa.

      Poista
    3. Pulp Tavastialla olisi kyllä hieno. Jarvis <3

      Tänään nousi 1-vuotiaalle 40 asteen kuume, joten ehkä se onkin vaan perusflunssa. Ei näistä ota selvää. Prkl.

      Poista
  5. Etkö ole Liisa kokeillut,että helpottaisiko hengityssuojain oireita.Itsellä akkukäyttöinen kokokasvomaski ulkotöissä keväisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Akkukäyttöinen kokokasvomaski ??!!? Piti oikein googlettaa, että minkä näköinen tuote on kyseessä, mutta hakutulokset olivat jotain wrestlingnaamareita. :D Siis onko sulla joku kaasunaamari päällä?

      Sellainen perus hengityssuojain voisi tuolla kaupungilla liikkuessa olla kyllä melko näyttävä. Olo olisi varmaankin vähän niinkuin Michael Jacksonilla. Paitsi ei mulla varmaankaan riittäisi pokka. :D

      Poista
  6. Joo,kaasunaamarihan tämä.Suodatinsysteemit ja akku selässä,moottoroitu hengityssuojain taitaa olla oikealta nimeltään.

    VastaaPoista