sunnuntai 13. toukokuuta 2012

DIY äitienpäivä

Onni on itsestä kiinni. Emansipoitunut nainen ei jää marttyyrina sohvalle murjottamaan, koska taaskaan äitienpäivää ei ollut järjestetty oikein. -Että olipa tyhmä lahja ja vääränlaista syötävää. Pettymyksiä karttava nainen tilaa hyvissä ajoin itse itselleen äitienpäivälahjan ja ilmoittaa tilausta tehdessään aviomiehelleen, että ostit juuri minulle äitienpäivälahjan. Nainen kertoo reippaasti ja pyytämättä, mitä toivoo merkkipäivänä aamupalaksi. Hän siivoaa, miehen viihdyttäessä lapsia, asunnon miellyttävän siistiksi ja tietää, että luvassa on hyvä äitienpäivä. Lounas syödään ravintolassa, joten ruoka on ammattilaisten valmistamaa. Saa laittaa vähän parempaa päälle ja punaista huuliin.



Tämän vuoden äitienpäivä jää kirjoihin vuotena, jona sain ensimmäisen kerran lapsen itse askarteleman äitienpäiväkortin. Eläköön, kunnallinen kerhotoiminta! Kylkiäisenä tuli myös itse pusattu paperinen narsissi. Kukka näyttää hiljattain auton alle jääneeltä ja korttiin on käytetty runsaasti liimaa. Kaikki on siis juuri niinkuin pitääkin. Nyt kaivan jostakin pahvilaatikon, johon alan arkistoida kortteja.


Vaikka joka päivä on äitien päivä, lähetän tänään erityisterveiset kaikille teille äideille. Hyvää äitienpäivää!

18 kommenttia:

  1. Oikea meininki! Hyvää äitienpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin on! Samoin sinne, kohta teitä on siellä kotona jo enemmän. :)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää... TOSI kivat kengät :)
    Onnea meille kaikille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin noi kengät v.2007. Ne mahtui ihan hyvin vielä ensimmäisen raskauden jälkeen, mutta tänään tajusin, että tiukkaa tekee nykyään. :(

      Poista
  3. Pitää muistaa nää neuvot ensi vuonna. Toistaiseks äitienpäivä on menny päin helvettiä, koti näyttää siltä ett pommi on räjähtäny ja miehen panostus aamupalaan oli miinusmerkkinen (yleensä tavallisenakin sunnuntaina on parempi tarjoilu). Vielä on edessä reissu anopin luo. Mut hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolisot eivät aina tajua ja sitten ne ei edes tajua sitä että ne ei tajua. Ens vuonna hoidat homman himaan! :)

      Poista
  4. Kuullostaa hyvältä. Minulta pääsi itku aamulla kun äitienpäivää ei oltu huomiotu juuri mitenkään. Tai, ruokakaupassa mies käski käydä valitsemassa itse itselleni risun et siinäpä se. Ehkä seuraavana vuonna hoidan kaiken itse valmiiksi ja lähetän laskun miehelle:D Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Ei!!! :( Pidät tänään sellaisen itse tehdyn äitienpäivän ja käyt ostamassa kaikkia herkkuja ja teet jotain piristävää.

      Poista
  5. Ihanaa äitienpäivää myös täältä! Kommentoin ekaa kertaa täällä ja pakko sanoa, että fanitan sua ihan hulluna. Kirjoitat niin viisasti, koskettavasti hauskasti, ja samaistun täysillä kaikkeen! Mulla kotona pojat 2,5v ja 1v, joten ihanaa velttoilua ja sen sellaista täälläkin. Superkiva, että jaksat kirjoittaa tätä blogia, teet meidän lukijat iloisiksi ja piristät meidän arkea. Kiitos! t.Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että. Ensimmäinen lapsi heräsi tänään vasta klo 7.25 ja sitten vielä tällainen viesti sähköpostissa. Ihan mahtava päivän alku!

      Kiitos sinulle!

      Poista
  6. sulle vois löytyä tunnustus mun blogista ;)

    VastaaPoista
  7. Mahtavaa! Mun motto on kotirintamalla ja ehkä muussakin elämässä ollut jo jonkin aikaa "If it's to be, it's up to me".Tällä hetkellä tosin hoen sitä juoksupolulla.

    Harmi vain unohdin moton eilen, jotenkin ajattelin että viime vuoden treenin perusteella mies ei voi mokata tätä. Ensi vuonna toivon erikseen aamiaisen menulla (ei sisällä kahta jääkaappikylmää, puolikovaa kantturaa kuivuneella juustolla) sekä pitkävartisia valkoisia ruusuja/liljoja/ihan sama mutta kunhan ovat valkoisia (en muovikääressä olevaa "perus" äitienpäivä ruukkuruusua identtistä kuin mitä oli anopille ostanut, joka siis sinänsä ihan kiva mutta kun ei ole sitä helvetin kukkapenkkiä minne istuttaa sitä ja poden aina tuskaa kun mietin missä vaiheessa kehtaan heittää sen riutuvan rangan roskiin). T: viherpeukalo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä motto! Mä olen juuri tänään ajatellut hyvin sen suuntaisia ajatuksia.

      Meillä mies on tottunut mun hyvin tarkkoihin mieltymyksiin. Kun olin äitienpäivän onnittelulaulujen jälkeen jalkautunut keittiöön, kysyi mies minkälaisina paloina mä haluaisin nauttia tilaamani mozzarellan. Sitten se oli hiljaa muutaman sekunnin ja ehdotti, että mä voisin viipaloida sen itse, että tulee mieluisan kokoista viipaletta. Ja mä olin niin tyytyväinen.

      Kerran meni perunasalaatti ihan pilalle, kun miehen kuutioimien suolakurkku- ja perunapalojen välinen kokoero oli ihan vääränlainen. T. Sietämätön puuttuja.

      Poista
    2. Perunan koko on tärkeä. Se on ne pikkuasiat jotka ratkaisevat. Roope Ankkakin totesin, että penni on miljoonan alku.
      Hmmm mun täytyykin löytää iloa arjesta siitä, että pääsen kanssa ITSE viipaloimaan mm. bataatit, jotta ovat oikean kokoiset uunipellillä. Kunnon kotirouvavinkki. Kiitos.

      Poista
  8. Justiinsa näin!

    P.S. Kiertopalkintoo pukkais.. Ota tai jätä. :D
    http://antakeearmoo.blogspot.com/2012/05/tunnustan.html

    VastaaPoista
  9. Hahhah Liisa, noni sitten osu ja uppos! ;D Kiitos nauruista ja anteeksi! :)

    VastaaPoista