maanantai 16. tammikuuta 2012

Kylmää kyytiä

Voihan toppa-asu. Isäkuukausi loppui ja arki alkoi jotenkin kouriintuntuvasti. Vauva heräsi klo 4.53. Mies lopetti tainnutusyritykset klo 05.22. Maatessani lastenhuoneen sohvalla laskeskelin kuukausia siihen, että vauva oppii katsomaan aamuisin televisiota. Klo 6.15 naukkailin kääpiön valmistamaa kuvitteellista pirtelöä. Otatko hiivalla vai ilman, hän kyseli. Viittä minuuttia myöhemmin tunsin tuoreen kahvin tuoksun ja suljin hetkeksi silmäni tunteakseni sen paremmin. Klo 7.30 laitoin vauvan päiväunille ja aloin valmistaa bolognesea.



Klo 09.45 vedin alle villakalsarit ja päälle kurahousut. Kiroilin ikuisuuden (20 min) kestävän pakkaspukeutumisoperaation kestoa. Puistoon saapuessamme muistin, että vain harva lapsi ulkoilee 10 asteen pakkasessa. Ehkä juuri tuon pukeutumisoperaation vuoksi. Klo 10.45 korkkasin vauva sylissäni pulkkailuvuoden 2012. Klo 11.35 lastasin kolme kuppia täyteen bolognesea ja vedin jalkaan lampaannahkatossut. Hetken mielijohteesta nappasin jääkaapista ruokajuomaksi oluen. Klo 11.55 laitoin vanhemman lapsen nukkumaan, keitin pannullisen espressoa ja otin keksipaketista viimeisen suklaakeksin.

Kohta esikoinen herää. Sitä ennen käyn lattialle makaamaan vauvan seuraksi. Sitten vauva ottaa torkut. Minä otan ehkä päivän toisen mielikuvituspirtelön sohvalla maaten. Välillä tämä arki ei ole ollenkaan hassumpaa.

4 kommenttia:

  1. Uhhuh. Toivottavasti otit hiivalla. Ja onneksi olosi on kuitenkin kuvan mukaan kovin *keveä* :D . *lähettää virtuaalisesti lisää suklaata pirtelön seuraksi*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiivalla tietenkin. Lapsiparka ei ole eläissään pirtelöä saanut. Luulee, että siihen tulee porkkanaa, maitoa ja hiivaa. :D

      Poista
  2. Päiväolut!! Kuinka en ole tullut kokeilleeksi?! Kiitos vinkistä...

    Välillä tässä arjessa ei tunnu olevan mitään muuta kuin aika PALJON kaikkea HASSUA!! Huoh...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Päiväkalja on yllättäjä! :D Hassua. Hassua.

      Poista